Verwarm de oven voor op 180°C of maak een BBQ klaar voor indirect gebruik klaar (ook 180°C)
Schil de aardappelen en kook deze in ruim water met zout ongeveer een minuut of 5 en laat deze afkoelen. Als je geen zin in schillen hebt kan je ook voorgekookte aardappel schijfjes nemen.
Pel en snij de ui in dunne ringen en snij de ringen in kwarten en pers de knoflook.
Smelt in een pan de boter en bak hierin de ui en de knoflook voor een minuut of 2 a 3.
Voeg de aardappelschijfjes toe en bak dit mengsel samen ook nog een 5 minuten zodat de aardappelen een bruin korstje krijgen.
Kraak de peperbolletjes (als je geen vijzel hebt kan je ze ook in een dubbele diepvrieszak doen en je met een hamer uitleven).
Kluts de eieren los en breng op smaak met zout en de gekraakte peper.
Meng de afgekoelde aardappelen door het ei mengsel.
Bekleed een ovenschaal of grote skillet met bakpapier en stort het mengsel hierin.
Plaats de tortilla de patas in de voorverwarmde oven (of BBQ) en bak deze in ongeveer een half uur gaar.